Legendarni Michter's, najcenjeniji viski na svetu je stigao i kod nas.

Savršenstvo u boci , kako ga često nazivaju, nastaje u Kentakiju u Michter's destileriji. Osnovno pravilo kojim se Michter's tim rukovodi prilikom proizvodnje viskija je da ni jedan trošak nije suvišan ako je krajnji rezultat savršen viski. Izdvojićemo samo par detalja iz proizvodnje koji govore u prilog tome.

  • Drvo koje se korsiti za izradu buradi za Michter's se suši na otvorenom izvanredno dugi period 18-36 meseci i time biva potpuno spremno da viskiju koji se smešta u novu burad preda sve ono najbolje što američki hrast u sebi ima - predivne note vanile, finu slatkost i neuporedivu boju.
  • Skladišta u kojima odležava Michter's viski se,uprkos visokim troškovima, ciklično zagrevaju, i time se obezbeđuje ravnomerno i intenzivno sazrevanje viskija koji  usled povišene temperature snažno prodire u drvo bureta i od hrasta prisvaja samo ono najbolje.
  • Za razliku od drugih proizvođača viskija i burbona Michter's viski se smešta u burad sa relativno niskim procentom alkohola od 51.5% (uobičajeno je 62.5%) i time se dodatno poskupljje proizvodnja jer se isparavanjem tkzv "anđeoskim delom" gubi dosta više viskija ,a pored toga mu se , pre flaširanja dodaje manje vode i time mu se čuva autentičan , vrhunski ukus.

To su samo neki detalji koji ukazuju na posvećenost Michter's tima čija je želja da uvek prave  viski bolji od svih drugih.